Choď na obsah Choď na menu
 


Darujte 1 €

Čaute kamoši. Klikli ste sem asi zo zvedavosti a pýtate sa na čo mi je 1 € ? 

Toto nie je zbierka na pomoc ľuďom z Ukrajiny, ani zbierka na charitu či útulok. Toto nie je zbierka pre choré deti ani pre opustené matky z deťmi. Áno títo všetci potrebujú pomoc a je ich veľmi veľa. Ale môj osobný názor je taký, že o týchto všetkých ľudí by sa mal postarať náš "sociálny" štát. 

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že medzi nami sú ľudia ktorý potrebujú tak isto pomoc aby mohli mať znovu dôstojný život? 

Toto je skutočný príbeh: 

Jeden mladý muž vyrastal v robotníckej rodine ktorá nemala nikdy peniaze navyše a žili od výplaty do výplaty. Keď ukončil strednú školu, nenastúpil na maturitný ročník, ale radšej sa zamestnal aby pomohol rodičom s financiami. V práci sa stal obeťou podvodníka, ktorý bol jeho kolega a využil jeho dobrosrdečnosť a ochotu pomôcť. Tento mladý muž si zobral na seba pôžičky (mládežnícka nerozvážnosť) aby pomohol kolegovi, len že on peniaze minul v automatoch, rozviedol sa a zmenil si číslo. Tomuto mladému mužovi nezostalo nič iné len začať splácať pôžičky približne 11 500 €. K tomuto všetkému mu pribudli odvody zo živnosti, ktoré ale nedokázal platiť keď že už splácal pôžičky a prispieval aj na domácnosť. Samozrejme sa to nedalo zvládnuť a začal sa kolotoč s exekútormi. Tento mladý muž si nikdy nenašiel dievča a nebolo mu dopriate mať rodinku, lebo žiadne dievča nechce chalana, ktorý má dlžoby a exekúcie. Síce mal 2x priateľku, ale vždy to skončilo rozchodom, pretože nemal peniaze, aby im zabezpečil finančnú istotu do budúcna a uživil rodinku. Keď si konečne našiel dobre platenú prácu a zdalo sa že už sa konečne vymotá zo začarovaného kruhu, tak agentúra ukončila zmluvu vo firme kde pracoval. Ostal teda pracovať v tej istej firme ale pod inou agentúrou v ktorej si ale musel zaplatiť prestup 1200 €. Aby to ale nemal v živote jednoduché, prišla nehoda aj v práci a vznikla škoda 21 000 €.  Agentúra síce mala poistku, ale tomuto mladému mužovi vyčíslili spoluúčasť 1500 €. Lepilo sa naňho viac a viac smoly akoby ho niekto uriekol alebo preklial. A čo je s ním dnes? 

Aktuálne má 36 rokov, stále je bez priateľky, platí všetky výdavky na domácnosť asi 400 € mesačne, má exekúcie vo výške asi 14 000 € ktoré ale narastajú o ďalšie úroky za omeškanie, dlžoby na sociálke a zdravotke dokopy asi za ďalších 5 000 €. 

DARUJTE 1 €, pretože každé euro sa v dnešnej ťažkej dobe počíta. 

1-euro.jpg 

Na nový začiatok potrebuje približne 20 000 € aby mal už konečne normálny a dôstojný život. Aby sa konečne zbavil všetkých exekúcií a dlžoby, mohol si nájsť priateľku a založiť si rodinku po ktorej tak veľmi túži. Pomôžte mu začať od znova aby viedol riadny a dôstojný život. 

Takýchto ľudí poznám niekoľko, ale nikde sa o nich nedočítate. Žijú medzi nami v tichu a s osudom bojujú sami. Žiadna nadácia im nepomôže, štát sa na nich vykašle a relácie ktoré pomáhajú ľuďom v televízii si vyberajú ľudí o ktorých by sa naozaj mal a aj vedel postarať štát. Ale obyčajnému človeku ktorý túži len po tom, aby mal už normálny život nemá kto pomôcť. Preto som sa rozhodol spolu s Vami pomôcť takýmto ľuďom, ktorí si to naozaj zaslúžia aby dostali druhú šancu a začali normálne žiť.

Preto spúšťam tento nový Projekt a obraciam sa na Vás. DARUJTE 1 €. 
Pre niekoho je to LEN minca, ale pre niekoho je to nová šanca na dôstojný život. 

Dokážete darovať aspoň symbolické 1 € človeku ktorého nepoznáte?

Ak áno, DARUJTE 1 € (alebo inú sumu) na číslo účtu   IBAN: SK07 0200 0000 0019 3007 2259 

Do správy napíšte DAR - na dôstojný život.

Toto nie je podvod! Ak sa vyzbiera dosť peňazí pre tohto mladého muža, ktorý naozaj túži už mať normálny a dôstojný život, prezradím jeho meno priamo vo videu aby ste verili že je skutočný. 

Ďakujem